Aikalisä

ALOITUS   HISTORIA   OHJELMISTO   GALLERIA   YOUTUBE   KEIKAT   PALAUTE   YHTEISTYÖ   TILAUKSET


AIKALISÄN HISTORIAA

Aikalisän alkumuoto Oikosulku perustettiin 70-luvun puolessa välissä. Se soitti suoraviivaista rokkia, tai silloisen punkin esiastetta ja nousi parhaimmillaan Suosikki-lehden karvapääkallerian listoille. Keikkoja tehtiin lähinnä Turun ympäristössä, tosin muutama pisto vähän kauemmaksikin.

Sieltä on kaiken kestänyt ystävyytemme alkanut. Oikosulku loppui, kun osa orkesterin jäsenistä muutti paikkakunnalta ja alkoi oikeisiin töihin. Mark Five jatkoi Oikosulun osakokoonpanolla vielä hetken aikaa, soittaen "siistimpää" rock/pop-musaa. Se osallistui Rockin SM-kisoihin ja selvisi aina semifinaaleihin asti.

Jatkossa Ape (Jorma Markula) löysi uusia musiikillisia ulottuvuuksia Kosken suunnalta. Mieskuoro Kosken Mieslaulajissa hän tutustui Jukka Aholaan ja Teemu Koskeen ja liittyi näiden Apollo-orkesteriin. Tavallisten tanssien ja juhlakeikkojen lisäksi Apollossa tulivat eteen monien nimisolistien säestystehtävät vanhoista staroista tangokuninkaallisiin. Kappaleita ei ollut näillä keikoilla juuri aikaa miettiä tai harjoitella, lappu eteen ja menoksi. Siitä kehittyi pikku hiljaa rokkimiehelle uskoa myös tanssimusiikin taitamiseen.

Maukka (Mauri Laine) jatkoi kitarointiaan lähinnä projektiluontoisesti eri bändeissä ja sulatteli trubaduurina etenkin naisyleisön sydämiä. Myös Maukka joutui mieskuorotoimintaan laulaen kakkostenoriääntä Vahdon mieslaulajissa.

Teemu liittyi Apolloon 1994 ja tutustui osaltaan mm. tangokuninkaallisten säestyksiin. Vuonna 1997 oli vuorossa Kari Nyqvistin tanssiorkesteri, jossa vakituisena solistina oli Anu Keronen, toki muitakin solisteja vieraili säestettävinä. Vuonna 1998 Teemu oli Boleron mukana Seinäjoen Tangomarkkinoilla, jolloin neljän päivän aikana oli säestettävinä eri artisteja. Lisäksi Teemu oli mukana Tulisuudelma-nauhoituksissa. Vuosina 2002 - 2005 hän teki tuurauskeikkoja eri orkestereissa.

Ensimmäinen pitempiaikainen rumpali oli Ari Alikoivisto. Arskan ensimmäinen orkesteri oli Peltojen Paholaiset vuonna 1972. Tämän jälkeen hän soitti rumpuja mm. seuraavissa kokoonpanoissa: Oikosulku, Mark Five, Masa Raita ja Aulis Kankaanranta, Pelikaanit. Varsinkin Pelikaaneissa tuli säestettyä eri artisteja, mm. Eino Grön, Kari Tapio, Erkki Junkkarinen, Eija-Sinikka ja Kike Elomaa.

Vuoden 2010 alusta rumpupalikoihin tarttui Raimo Laaksonen. Rampe aloitti 70-luvun puolivälissä 14-vuotiaana Helmisaarten humppa-akatemiassa Yläneellä. Sen jälkeen tulivat nuoruuden eri rokkikokoonpanot. Henri Hurmeen taustalla vierähti kymmenisen vuotta, ensin yhtyeessä Soimannit ja sitten Dancett 80-luvun puolivälistä 90-luvun puoliväliin. Sitten oli vuorossa Trapetsi, jonka jälkeen tuli pesti Aikalisään.

Tuurauskeikkoja on tullut tehdyksi hirveä määrä, esim. Harisen yhtyeessä, Sirpa ja Siivottomat -bändissä, Jokereissa, Alpertissa jne.

Aikalisä-orkesteri syntyi vahingossa jäsenten lasten leirikouluvarojen keruutanssien myötä, piti soittaa yksi keikka ja tällä tiellä ollaan ja hauskaa on.

Yhtyeen tavoitteisiin kuuluu soittaa musiikkia kaikille, myös sille kansanosalle joka ei ole niin hyvä tanssimaan kuin "kaiken" oppineet tanssijat nykypäivänä ainakin suurilla tanssipaikoilla ovat. Soitamme kunnon valssia, foksia, humppaa jne. Yritämme välittää yleisölle sen, että meillä on lavalla hauskaa. Hyvä meininki yleensä tarttuu ja tunnelman kohotessa yleisö huomaa, että kaikkea ei tarvitse tanssia hienosti, kunhan tanssii!

Jorma Markula 0500 720 491
Teemu Koski 050 569 6342
Mauri Laine 0400 823 150
Raimo Laaksonen 040 7400 726
sähköposti: etunimi.sukunimi@aikalisa.com

Tilaa Onnenlintu-CD!
Klikkaa levyn kuvaa.Kuuntele tästä Aikalisän radiohaastattelu!